Wykonanie
13 Września 2015 Gotowanie ze stylemŚwietny przepis na obiad lub późną kolację, wystarczy jedynie wymieszać ze sobą kilka składników i gotowe. Danie w połączeniu z
ryżem brązowym lub
kaszą gryczaną jest bardzo pożywne i syte. Ważne jest, aby warzywa były pokrojone w kawałki o podobnej wielkości, wówczas nasz gulasz będzie się równomiernie gotował.
Składniki na 2-3 porcje:300 g dyni pokrojonej w kostkę200 g
wołowiny np. ligawy pokrojonej w kostkę1
cukinia średniej wielkości250 g
szpinaku typu baby1
cebula średniej wielkości posiekana na drobno
przyprawy:
sól,
pieprz,
cynamon do smaku1/2 szklanki
wodyugotowany
ryż brązowySposób przygotowania:
Cebulę przesmażyć na rozgrzanej z patelni z odrobiną
oleju roślinnego. Dodać
wołowinę, 1/4 szklanki
wody i smażyć jeszcze przez 15 minut mieszając od czasu do czasu.Do rondla wlać pozostałą ilość
wody i zagotować. Dodać
dynię i gotować 5 minut bez mieszania. Odlać z rondla pozostały płyn.
Dynię oraz
cukinię przełożyć na patelnię, wymieszać z
cebulą i
wołowiną. Dodać
szpinak oraz
przyprawy, podgrzewać na wolnym ogniu 15 minut. Podawać z
ryżem lub
kaszą gryczaną.