Wykonanie
Cóż napisać ? Brak mi słów. Tyle się działo, tyle zmieniło. Zapał do gotowania został, tylko z dokumentacją jakoś słabo :] I mało czasu by to ogarnąć.Czas czas czas .... czas jesienny skłania do refleksji, ostatnie chwile, ostanie obiady na tarasie w promieniach popołudniowego słońca...Cieszmy się tym, i jedzmy !;))

Składniki (na 1 porcję):1/2
cukinii1 ząbek
czosnkupół
torebki ryżu brązowego (50g)mała
cebula1/2 średniej
paprykibulion (0,5 l
wody + pół kostki bulionowej warzywnej)
Ryż ugotuj na pół twardo. Obierz
cukinię i razem z
papryką pokrój w kostkę.
Cebulę i
czosnek posiekaj w kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię (najlepiej gdyby to był wok) wrzuć posiekaną
cebulę by się zeszkliła. Dodaj wtedy
paprykę i
cukinię, chwilę podduś i dodaj
czosnek. Podlej to wszystko odrobiną
bulionu i wsyp
ryż. Gotującą się potrawę cały czas podlewaj pozostałym
bulionem. Gdy warzywa i
ryż będą miękkie zdejmij patelnię z ognia. Bon Appetit !

Wartość Kaloryczna 270 kcal
Białko 7,8 gWęglowodany 57 , 5 gTłuszcz 2 , 6 g