ßßß Cookit - przepis na Risotto z Woka

Risotto z Woka

nazwa

Wykonanie

Cóż napisać ? Brak mi słów. Tyle się działo, tyle zmieniło. Zapał do gotowania został, tylko z dokumentacją jakoś słabo :] I mało czasu by to ogarnąć.
Czas czas czas .... czas jesienny skłania do refleksji, ostatnie chwile, ostanie obiady na tarasie w promieniach popołudniowego słońca...
Cieszmy się tym, i jedzmy !;))
Składniki (na 1 porcję):
1/2 cukinii
1 ząbek czosnku
pół torebki ryżu brązowego (50g)
mała cebula
1/2 średniej papryki
bulion (0,5 l wody + pół kostki bulionowej warzywnej)
Ryż ugotuj na pół twardo. Obierz cukinię i razem z papryką pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj w kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię (najlepiej gdyby to był wok) wrzuć posiekaną cebulę by się zeszkliła. Dodaj wtedy paprykę i cukinię, chwilę podduś i dodaj czosnek. Podlej to wszystko odrobiną bulionu i wsyp ryż. Gotującą się potrawę cały czas podlewaj pozostałym bulionem. Gdy warzywa i ryż będą miękkie zdejmij patelnię z ognia. Bon Appetit !
Wartość Kaloryczna 270 kcal
Białko 7,8 g
Węglowodany 57 , 5 g
Tłuszcz 2 , 6 g
Źródło:http://tysiackalorii.blogspot.com/2011/10/risotto-z-woka.html