Wykonanie
Często z obiadu zostają
ziemniaki , szkoda się ich pozbywać , a psiak jeść ich podobno nie powinien . Nie ma tego złego …co by na kotlety nie wyszło 😉 Ze wszystkiego można je zrobić , a już na pewno z gotowanych
ziemniaków z dodatkiem
twarogu i
prażonej cebulki ..pychotka . Do tego chrupiąca panierka i gulasz z serduszek , nic więcej nie trzeba , obiad gotowy 😉 Kotleciki Ruskie , bo w smaku przypominają farsz z pierożków ruskich , to tak dla dociekliwych 😉

Składniki :3 szklanki ugotowanych
ziemniaków1 kostka
twarogu półtłustego ( 200 g )2
cebule średniej wielkości1 łyżeczka
cukrusól ,
pieprz do smaku1
jajko1/2 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
bułki tartej do obtoczenia
Ziemniaki i
twaróg, przeciskamy przez praskę , wkładamy do miski . Wbijamy
jajko , dodajemy
mąkę ,
sól ,
cukier ,
pieprz . Na patelni smażymy na złoty kolor
cebulkę ( bardzo drobniutko posiekaną ) i również dodajemy do pozostałych składników na kotlety ruskie . Wyrabiamy całość ręką na gładką masę .

Formujemy nasze ruskie, kotleciki i obtaczamy w
bułce tartej , odstawiamy na 30 minut do lodówki ( jest to bardzo ważne , gdyż nie schłodzone mogą się nam podczas smażenia rozpadać ) . Smażymy na złoty kolor na
oleju , z obu stron , aż do uzyskania chrupiącej skorupki 😉 Teraz już tylko jakiś pyszny sosik lub warzywka i obiadek gotowy 😉 Smacznego !