Wykonanie



Zostały Wam
ziemniaki z obiadu i nie wiesz co z nimi zrobić, o to propozycja na pyszne kotlety :-) Można je podawać z
sosem pomidorowym,
pieczarkowym lub okraszone tylko np. przesmażonym
boczkiem i
cebulką.Składniki:ok. 1/2 kg
ziemniaków200 g
twarogu półtłustego1
jajko1 duża
cebula1 łyżka
masła2 łyżki
mąki pszennejsól,
pieprzbułka tartaolej do smażeniaSkładniki:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez praskę.
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na
maśle. Do przestudzonych
ziemniaków dodać przeciśnięty przez praskę
biały ser, zrumienioną
cebulę,
jajko,
mąkę,
sól,
pieprz i dokładnie wszystko wymieszać.Formować niewielkie kotleciki, panierować w
bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor.Smacznego :-)