ßßß
Zostały Wam ziemniaki z obiadu i nie wiesz co z nimi zrobić, o to propozycja na pyszne kotlety :-) Można je podawać z sosem pomidorowym, pieczarkowym lub okraszone tylko np. przesmażonym boczkiem i cebulką.Składniki:ok. 1/2 kg ziemniaków200 g twarogu półtłustego1 jajko1 duża cebula1 łyżka masła2 łyżki mąki pszennejsól, pieprzbułka tartaolej do smażeniaSkładniki:Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle. Do przestudzonych ziemniaków dodać przeciśnięty przez praskę biały ser, zrumienioną cebulę, jajko, mąkę, sól, pieprz i dokładnie wszystko wymieszać.Formować niewielkie kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor.Smacznego :-)