ßßß
Składniki : na 16 kotlecików1 kg ziemniaków1 duża cebula2 łyżki olejukilka łyżek mąki pszennej2 jajkasólpieprzbułka tartaolej do smażeniaOpis wykonania:Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i jeszcze ciepłe ugniatamy tłuczkiem lub przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju, odstawiamy do wystudzenia. Do ciepłych, ale nie gorących ziemniaków dodajemy jajka, cebulę, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy mąkę tak by masa nie była zbyt rzadka i kleista. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionym sosem.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy