Wykonanie
« Kruche rogaliki z
bakaliowym nadzieniemPasztet wieprzowo – drobiowy z
oliwkami »Opublikowano 17 listopada 2013 | Autor: ASS



Przepis pochodzi od Kasiaaa24Składniki:3
jabłka (średniej wielkości)1 szkl.
mąki1 szkl. wiórek
kokosowych + 3 łyżki na wysypania tortownicy2/3 szkl.
cukru2
jajka6 łyżek
oleju2 łyżki
wódki2 łyżeczki
proszku do pieczenia½ łyżeczki
cynamonuWykonanie:
Jabłka myjemy, dwa obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, pozostałe
jabłko kroimy w cienki plasterki. Do miski przesiewamy
mąkę, dodajemy wiórki,
proszek do pieczenia i
cynamon, odstawiamy.
Jajka z
cukrem ubijamy na puszysto. Dodajemy
olej i
wódkę, miksujemy. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po 2 łyżki suchych składników. Na końcu do ciast dokładamy
jabłka mieszając całość delikatnie łyżką. Ciasto przelewamy do wysmarowanej
masłem i wysypanej wiórkami kokosowymi tortownicy (średnicy 23 cm). Na wierzch układamy plastry
jabłka i opruszamy
cynamonem. Pieczemy w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 min (do suchego patyczka).Smacznego!