Wykonanie
Lubię słodkości a najlepiej smakują te swojskie i domowej roboty. Ciasto pół kruche od
spodu i lekko wilgotne z góry ideał smaku:) Ciasto wzorowane jest na przepisie veggieola oczywiście nie był bym sobą gdybym czegoś nie zmienił:)

Składniki1 szklanka
cukru4
jajka1 szklanka
mąki pszennej1 szklanka
mąki krupczatki2 łyżeczki
proszku do pieczeniacynamon5
jabłek2/3 szklanki
olejuWykonanie:
Jajka z
cukrem ubić mikserem.
Mąkę połączoną
proszkiem do pieczenia dodawać powoli do
jajek ubitych z
cukrem. Miksować na wolnych obrotach.Na koniec dodać do ciasta
olej, wymieszać łyżką.Około połowy ciasta wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej
mąką tortownicy.
Jabłka obrać pokroić w grubą kostkę, pozypać
cynamonem i dokładnie wymieszać.Pozostałą część ciasta wymieszać z
jabłkami i wyłożyć na wierzch. Piec ok. 50 min w temperaturze 180 ˚C.