Wykonanie
HomeALKOHOLE DOMOWE
likier krówkowo-
kawowo-herbaciany

Polecam przepis na
likier krówkowo-
kawowo-herbaciany ..Wykonałam wymyslony przeze mnie
likier ..według mojej subiektywnej oceny wyszedł bardzo smaczny..serdecznie polecam..Składniki:1/4 – 1/2 l
wódki (u mnie
whisky) -w zależności jaki kto lubi mocny1 puszka krówkowa1/2 szklanki
śmietany kremówki lub
mleka skondensowanego niesłodzonego1 łyżeczka dobrej
kawy rozpuszczalnej.1/4 szklanki mocnej
herbaty1/2 szklanki
cukru1/2 szklanki
wodylaska waniliiWykonanie:
Cukier zagotowujemy z
wodą. Gotujemy około 2-3 minuty na mocnym ogniu, Należy
syrop wystudzić.Do innego naczynia wsypujemy
herbatę i zalewamy ją wrzątkiem /niedużej ilości wody/ tak samo robimy z
kawą.
Herbatę zaparzamy 2 minuty, przecedzamy i mieszamy z
syropem cukrowym .
kawą rozpuszczalną .masą
krówkową .
mlekiem skondensowanym oraz
whisky.
Likier przelewamy do butelki do której wkładamy rozkrojoną
laskę wanilii, zakręcamy butelkę i odstawiamy na minimum 14 dni.. lub spożywamy od razu jak ja…Powiązany przepis:
sałatka z
szynką i
ananasemjajka faszerowane z
paryką peperoniWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
