ßßß
Polecam przepis na likier krówkowo-kawowo-herbaciany ..Wykonałam wymyslony przeze mnie likier ..według mojej subiektywnej oceny wyszedł bardzo smaczny..serdecznie polecam..Składniki:1/4 – 1/2 l wódki (u mnie whisky) -w zależności jaki kto lubi mocny1 puszka krówkowa1/2 szklanki śmietany kremówki lub mleka skondensowanego niesłodzonego1 łyżeczka dobrej kawy rozpuszczalnej.1/4 szklanki mocnej herbaty1/2 szklanki cukru1/2 szklanki wodylaska waniliiWykonanie:Cukier zagotowujemy z wodą. Gotujemy około 2-3 minuty na mocnym ogniu, Należy syrop wystudzić.Do innego naczynia wsypujemy herbatę i zalewamy ją wrzątkiem /niedużej ilości wody/ tak samo robimy z kawą.Herbatę zaparzamy 2 minuty, przecedzamy i mieszamy z syropem cukrowym . kawą rozpuszczalną .masą krówkową .mlekiem skondensowanym oraz whisky.Likier przelewamy do butelki do której wkładamy rozkrojoną laskę wanilii, zakręcamy butelkę i odstawiamy na minimum 14 dni.. lub spożywamy od razu jak ja…Powiązany przepis:sałatka z szynką i ananasemjajka faszerowane z paryką peperoniWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy