ßßß
Składniki (4-6 porcji)1 opakowanie mieszanki sałat (450-500 g)5 łodyg selera naciowego1 puszka lub słoik kukurydzy1 puszka fasoli czarnej1 puszka fasoli czerwonej0,5 szklanki czarnych lub zielonych oliwekSos¼ szklanki mleka kokosowego3 czubate łyżki pesto bazyliowego (najlepiej domowego)2 łyżki oliwy z oliwekpieprz, sól ziołowa
PrzygotowanieSkładniki dressingu wymieszać w miseczce. Sałatę i selera naciowego umyć. Selera pociąć wzdłuż na paski i pokroić w kostkę. Razem z sałatą włożyć do miski. Obie fasole i kukurydzę wyłożyć na sitko i opłukać pod bieżącą wodą. Oliwki osączyć i razem z fasolkami oraz kukurydzą dodać do miski. Lekko posolić i wymieszać. Przed podaniem polać sosem.