ßßß Cookit - przepis na Mozarella ze świeżą bazylią oraz dipem jogurtowym

Mozarella ze świeżą bazylią oraz dipem jogurtowym

nazwa

Wykonanie

< Jajka smażone na paście z pomidorów
Wątróbka drobiowa z sokiem malinowym i jabłkami >
Mozarella a na niej świeżo poszatkowana bazylia z wyciśniętym czosnkiem czosnku skropiona oliwą posypana solą, pieprzem. Dip zrobiony z jogurtu naturalnego z dodatkiem ziół i przypraw. Całość dopełniają pokrojone pomidorki koktajlowe. Podane ze świeżym pieczywem, przystawka dobra i na drugie śniadanie i na wieczorną kolację.
Składniki:
mozarella pokrojona w plastry
świeża bazylia w doniczce
oliwa
sól, pieprz
czosnek świeży 1 ząbek
jogurt naturalny mały
zioła do dipu wg uznania (np.suszone pomidory, oregano,czosnek, świeża mięta)
pomidorki koktajlowe
Wykoanie:
Świeżą bazylię myjemy, szatkujemy nożem, skrapiamy oliwą, dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, posypujemy solą i pieprzem.
Tak przygotowaną bazylię kładiemy na każdy plasterek mozarelli.
Jogurt mieszamy z przyprawami.
Pomidorki koktajlowe przekrajamy na pół, posypujemy solą i pieprzem.
Smacznego
About Pani Kucharka
View all posts by Pani Kucharka >
< Jajka smażone na paście z pomidorów
Wątróbka drobiowa z sokiem malinowym i jabłkami >
Źródło:http://panikucharka.pl/sniadania/sniadania-weekendowe/mozarella-ze-swieza-bazylia-pomidorkami-oraz-dipem-jogurtowym