Wykonanie
<
Jajka smażone na paście z
pomidorówWątróbka drobiowa z
sokiem malinowym i
jabłkami >
Mozarella a na niej świeżo poszatkowana
bazylia z wyciśniętym
czosnkiem czosnku skropiona
oliwą posypana
solą,
pieprzem. Dip zrobiony z
jogurtu naturalnego z dodatkiem
ziół i przypraw. Całość dopełniają pokrojone
pomidorki koktajlowe. Podane ze świeżym
pieczywem, przystawka dobra i na drugie śniadanie i na wieczorną kolację.Składniki:
mozarella pokrojona w plastryświeża
bazylia w doniczce
oliwasól,
pieprzczosnek świeży 1 ząbek
jogurt naturalny mały
zioła do dipu wg uznania (np.
suszone pomidory,
oregano,
czosnek, świeża
mięta)
pomidorki koktajloweWykoanie:Świeżą
bazylię myjemy, szatkujemy nożem, skrapiamy
oliwą, dodajemy wyciśnięty ząbek
czosnku, posypujemy
solą i
pieprzem.Tak przygotowaną
bazylię kładiemy na każdy plasterek
mozarelli.
Jogurt mieszamy z
przyprawami.
Pomidorki koktajlowe przekrajamy na pół, posypujemy
solą i
pieprzem.
SmacznegoAbout Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka ><
Jajka smażone na paście z
pomidorówWątróbka drobiowa z
sokiem malinowym i
jabłkami >