ßßß Cookit - przepis na Pieczywo razowe na grzanki

Pieczywo razowe na grzanki

nazwa

Wykonanie

Sekret udanego tatara? Z pewnością wołowiny nie powinno się mielić. Jakub Kuroń prezentuje także jakie dodać składniki by mięso smakowało idealnie.
Składniki:
350 g polędwicy wołowej
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka sosu ostrygowego
1 mała czerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę
1 duży ogórek kiszony, pokrojony w drobną kostkę
3-4 grzyby marynowane np. podgrzybki, pokrojone w drobną kostkę
2 łyżki kaparów, drobno posiekanych
4 jaja przepiórcze
1 łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy
sól, świeżo mielony pieprz czarny
Sposób przygotowania:
Polędwice bardzo drobno posiekaj lub zmiel. Dopraw oliwą, sosem sojowym, ostrygowym, musztardą oraz solą i pieprzem. Dodaj posiekane składniki: czerwoną cebulę, ogórka kiszonego, grzyby marynowane oraz kapary, wymieszaj. Z mięsa uformuj małe porcje i ułóż na małych grzankach z razowego pieczywa. Podawaj z surowym żółtkiem na wierzchu.
* kolejność dodawania składników przy mieszaniu tatara: kapary, cebula, grzyby, ogórki, musztarda, oliwa, sos sojowy, sos ostrygowy, sól, pieprz
Inne odcinki cyklu zobaczysz tutaj
Kanał Jakuba Kuronia na YouTube może zasubskrybować tutaj
Źródło:http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/10,135410,19540322,tatar-wolowy-na-grzankach-jakub-kuron-gotuje.html