Wykonanie
Sekret udanego tatara? Z pewnością
wołowiny nie powinno się mielić. Jakub Kuroń prezentuje także jakie dodać składniki by
mięso smakowało idealnie.Składniki:350 g
polędwicy wołowej2 łyżki
oliwy1 łyżeczka
sosu sojowego1 łyżeczka
sosu ostrygowego1 mała
czerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę1 duży
ogórek kiszony, pokrojony w drobną kostkę3-4
grzyby marynowane np. podgrzybki, pokrojone w drobną kostkę2 łyżki
kaparów, drobno posiekanych4
jaja przepiórcze1 łyżeczka
musztardy z ziarnami
gorczycysól, świeżo mielony
pieprz czarnySposób przygotowania:
Polędwice bardzo drobno posiekaj lub zmiel. Dopraw
oliwą,
sosem sojowym,
ostrygowym,
musztardą oraz
solą i
pieprzem. Dodaj posiekane składniki:
czerwoną cebulę,
ogórka kiszonego,
grzyby marynowane oraz
kapary, wymieszaj. Z
mięsa uformuj małe porcje i ułóż na małych grzankach z
razowego pieczywa. Podawaj z
surowym żółtkiem na wierzchu.* kolejność dodawania składników przy mieszaniu tatara:
kapary,
cebula,
grzyby,
ogórki,
musztarda,
oliwa,
sos sojowy,
sos ostrygowy,
sól,
pieprzInne odcinki cyklu zobaczysz tutajKanał Jakuba Kuronia na YouTube może zasubskrybować tutaj