Uwielbiam dobrego tatara zjeść na przystawkę w restauracji, jadłam już go w wielu modyfikacjach wersjach, także w molekularnych formach. Najważniejsze jest znalezienie ulubionych dodatków, a te klasyczne to ogórki kiszone i świeża cebula. Jak jesteście pewni pochodzenia i jakości to warto jeść tatar z żółtkiem, bo to pełne dopełnienie.150-200 g polędwicy wołowejczerwona cebuladuży ogórek kiszonykaparyoliwakrem balsamicznyżółtkopieczywo do podaniasól, świeżo mielony kolorowy pieprzOczyścić wołowinę i zmielić w maszynce lub drobno posiekać.Mięso wymieszać z odrobiną oliwy, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.Na talerzu wyłożyć mięso w formie okręgu, zrobić w nim niewielkie wgłębienie, w którym podać żółtko.W otoczeniu podać posiekaną cebulę i ogórki oraz kapary.Całość posypać pieprzem i skropić oliwą oraz kremem balsamicznym.