ßßß Cookit - przepis na Tatar z wołowiny

Tatar z wołowiny

nazwa

Wykonanie

składniki
1/2 kg wołow iny bez kości
3 ogórki kiszone
2 cebulki
kapary
pieprz czarny Kamis
maggi
sól Kamis
jaj ka
oliwa z oliwek
sposób przygotowania
Mięso myjemy i mielimy w maszynce lub s iekam y .
Ogórki kiszone, kapary i cebulkę kroimy w drobną kostkę.
Zmieloną w ołowin ę doprawiamy do smaku solą, pieprzem maggi i oliwą z oliwek w g gustu i upodobań.
Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsa formujemy w dłoni okrąg z wgłębieniem na jajko. Oddzielamy jajko od białka i delikatnie wkładamy żółtko do wgłębienia. Obok tatara układamy pokrojon e w kostkę cebulkę i ogórki i kapary .
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/02/tatar-z-woowiny.html