Gdzie Tatar (befsztyk tatarski) jest daniem, które pojawia się na stołach podczas wielu okazji. Jedni go uwielbiają, inni nie koniecznie. Bardziej kreatywne podanie pozwala ukazać całą majestatyczność i ponadczasowość tak lubionego i kultowego dania. Tatara najlepiej przygotować w bardzo dobrej jakości wołowiny, powinno być świeże, pochodzić ze sprawdzonego źródła .Tatara przygotowujemy z surowego mięsa najlepiej podawać w tym samym dniu.Przepis pochodzi ze strony Max kuchnie klikCzas przygotowania 30 minutskładniki1/2 kg polędwicy wołowej lub ligawy3 ogórki kiszone2 cebulkikaparypieprz czarnymaggisóljajkaolej rzepakowyWykonanieMięso dokładnie myjemy siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa. Ogórki kiszone, kapary i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Zmieloną wołowinę doprawiamy do smaku solą, pieprzemmaggi i oliwą z oliwek wg gustu i upodobań. Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsa formujemy w dłoni okrąg.Oddzielamy jajko od białkażółtko. Obok tatara układamy żółtko, pokrojone w kostkę cebulkę i ogórki i kapary.