ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja GazetaNie masz maszynki do mięsa? To nie problem. Wystarczy, że szynkę do pasty bardzo drobniutko pokroisz. Aby zagęścić pastę, możesz dodać do niej nieco ugotowanego żółtka.Kanapki z pastą z szynki200 g gotowanej szynki4 łyżki majonezu2 łyżeczki słodkiej musztardy (np bawarskiej)1/2 łyżeczki sosu Worcestershire2 ogórki kiszone2 pomidorymasło lub margaryna8 kromek bułki pszennej typu wrocławskaSzynkę zmiel w maszynce do mięsa, przełóż do miski i wymieszaj z majonezem, musztardą i sosem. Ogórki i pomidory pokrój w plasterki (jeśli skóra ogórków jest twarda, obierz je przed krojeniem, podobnie jeśli lubisz - sparz pomidory i usuń skórkę). Każdą kromkę posmaruj cienko masłem lub margaryną, następnie pastą, a na wierzchu ułóż plasterki ogórka i pomidora.Autor: Zuzanna WiciejowskaŁatwy przepis na pikantną bruschettę z salsą pomidorową

COPPENRATH Pojemnik na kanapki Emsa Variabolo Pudełko na k... Pr?t ? Paquet Pojemnik na k...Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ?źródło: Okazje.infopoprzednie 1/7 następneZobacz także
Kanapka z szynką - w wersji luksusowej!
Żegnajcie nudne kanapki - przepisy na proste pasty
Pyszna wołowina - na osiem sposobów