Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
masło 100 gramów
pomidory 5 sztuk
szynka 50 gramów
majonez 0,5 szklanekwarzywa kolorowe według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo
jajka ostudzić w zimnej wodzie, obrać i rozciąć wzdłuż. Wyjąc
żółtka i rozetrzeć z
masłem na gładka masę. Dodać
posiekaną szynkę, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Na grubych plastrach
pomidora układać połówki
jajek, a na nich porcję utartej masy
żółtkowej, a na
masie kleks
majonezu. Całość udekorować kolorowymi warzywami, np.
rzodkiewka, plasterki
ogórka.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: