ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 6 sztukmasło 100 gramówpomidory 5 sztukszynka 50 gramówmajonez 0,5 szklanekwarzywa kolorowe według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo jajka ostudzić w zimnej wodzie, obrać i rozciąć wzdłuż. Wyjąc żółtka i rozetrzeć z masłem na gładka masę. Dodać posiekaną szynkę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Na grubych plastrach pomidora układać połówki jajek, a na nich porcję utartej masy żółtkowej, a na masie kleks majonezu. Całość udekorować kolorowymi warzywami, np. rzodkiewka, plasterki ogórka.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: