Wykonanie
Kiedy wstałam dziś rano, termometr pokazywał -11 stopni. Od razu wiedziałam, że taki dzień trzeba zacząć pysznie, ciepło i z większa ilością koloru na talerzu:)Jajecznica świetnie się sprawdza na zimowe poranki.Potrzebujemy:2
jajka1 plaster
szynki pokrojony w kostkę
szczypior drobno pokrojony
sól,
pieprzopcjonalnie
pomidor pokrojony w kostkę
masło1. Na patelni rozgrzewamy
masło i wrzucamy na nie
szynkę. Jak się lekko zagrzeje i zarumieni dodajemy
szczypior.2. W miseczkę rozbijamy
jajka, dodajemy
sól i
pieprz i roztrzepujemy je.3.
Jajka wlewamy na patelnię z
szynką i
szczypiorem. Mieszamy wszystko razem (dodajemy jeszcze
pomidora, jeśli chcemy) i czekamy aż jajecznica osiągnie odpowiedni dla nas stopień ścięcia.Ten smak z rana pobudza:)