ßßß
Kiedy wstałam dziś rano, termometr pokazywał -11 stopni. Od razu wiedziałam, że taki dzień trzeba zacząć pysznie, ciepło i z większa ilością koloru na talerzu:)Jajecznica świetnie się sprawdza na zimowe poranki.Potrzebujemy:2 jajka1 plaster szynki pokrojony w kostkęszczypior drobno pokrojonysól, pieprzopcjonalnie pomidor pokrojony w kostkęmasło1. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie szynkę. Jak się lekko zagrzeje i zarumieni dodajemy szczypior.2. W miseczkę rozbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i roztrzepujemy je.3. Jajka wlewamy na patelnię z szynką i szczypiorem. Mieszamy wszystko razem (dodajemy jeszcze pomidora, jeśli chcemy) i czekamy aż jajecznica osiągnie odpowiedni dla nas stopień ścięcia.Ten smak z rana pobudza:)