ßßß
 
            
         Koper (Fot. Shutterstock)Pędów kopru używa się przede wszystkim do marynat. Liści kopru można używać do sałatek. Nie należy go gotować, bo straci smak. Koper nadaje świetny smak sosom (zwłaszcza śmietanowym i jogurtowym), które pasują szczególnie do mięs, ryb i raków, a także ślimaków.Zobacz także:Ogórki z winogronamiKoperek solonyTatar ze świeżego łososia ze świeżym koperkiemPstrąg marynowany w soku z cytryny i koperkuFilety z okonia na koperkowym pestoDorsz z koperkiem w miodowo-musztardowej marynaciePlacuszki marchewkowe z sosem jogurtowo-koperkowymSchab z koprem włoskimZobacz więcej na temat:słownik kulinarny
Koper (Fot. Shutterstock)Pędów kopru używa się przede wszystkim do marynat. Liści kopru można używać do sałatek. Nie należy go gotować, bo straci smak. Koper nadaje świetny smak sosom (zwłaszcza śmietanowym i jogurtowym), które pasują szczególnie do mięs, ryb i raków, a także ślimaków.Zobacz także:Ogórki z winogronamiKoperek solonyTatar ze świeżego łososia ze świeżym koperkiemPstrąg marynowany w soku z cytryny i koperkuFilety z okonia na koperkowym pestoDorsz z koperkiem w miodowo-musztardowej marynaciePlacuszki marchewkowe z sosem jogurtowo-koperkowymSchab z koprem włoskimZobacz więcej na temat:słownik kulinarny