ßßß Cookit - przepis na Koper

Koper

nazwa

Wykonanie

Ugotuj.to > Przepisy kulinarne > ABC gotowania > Słownik pojęć
Koper
26 . 02.2008 , aktualizacja: 07 . 09.2015 11:59
A A A
Koper (Fot. Shutterstock)
Pędów kopru używa się przede wszystkim do marynat. Liści kopru można używać do sałatek. Nie należy go gotować, bo straci smak. Koper nadaje świetny smak sosom (zwłaszcza śmietanowym i jogurtowym), które pasują szczególnie do mięs, ryb i raków, a także ślimaków.
Zobacz także:
Ogórki z winogronami
Koperek solony
Tatar ze świeżego łososia ze świeżym koperkiem
Pstrąg marynowany w soku z cytryny i koperku
Filety z okonia na koperkowym pesto
Dorsz z koperkiem w miodowo-musztardowej marynacie
Placuszki marchewkowe z sosem jogurtowo-koperkowym
Schab z koprem włoskim
Zobacz więcej na temat:
słownik kulinarny
Źródło:http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,88511,4966273,Koper.html