Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1/2
papryki1/2
awokadosok z połowy
cytryny3
jajkasólpieprzłyżeczka
oleju2 łyżki
szczypiorku2 tortille (najlepiej pełnoziarniste)Jajecznica w tortilli - sposób przygotowania:
Paprykę kroimy w drobną kostkę.
Awokado wyjmujemy łyżeczką ze skórki, kroimy w kostkę, skrapiamy
sokiem z cytryny. Do miski wbijamy
jajka. Doprawiamy
solą i
pieprzem, ubijamy widelcem. Smażymy na
oleju jajecznicę, po chwili dodajemy
szczypiorek i
paprykę, smażymy minutę, dorzucamy
awokado. Zdejmujemy patelnię z ognia. Tortille podgrzewamy na suchej patelni. Na środek ciepłej tortilli nakładamy porcję jajecznicy z dodatkami, zwijamy. Najpierw prawy bok do środka, następnie dół do środka i kolejno lewy bok do środka.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu