Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Katarzyna KroczakCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)1 paczka
makaronu wstążki2 opakowania słodkiej kremowej
śmietany10 dag łuskanych
orzechów włoskich3
szalotki1 pęczek
natkisólmała
cukinia2 duże plastry
szynki Babuni
Makaron z sosem
orzechowym - sposób przygotowania: Przygotowujemy sos:
szalotki szatkujemy,
orzechy lekko miażdżymy,
szynkę tniemy w cienkie paski. Wszystko wrzucamy do małego rondelka i zalewamy
śmietaną. Dusimy na małym ogniu ok. 20 minut.W tym czasie gotujemy
makaron - na 5 minut przed końcem wrzucamy pociętą razem ze skórką w cienkie plasterki
cukinię (plasterki powinny być niemal przezroczyste).Odcedzamy, polewamy sosem i posypujemy posiekaną
natką. Podajemy od razu.KLUSKI, PLACKI,
RYŻ,
KASZE, PIEROGIbanica z
fetą,
papryką i
ziołami 10/36bielaszy z farszem mięsnym 6/58bliny 2/7canelloni nadziewane
sosem bolońskim 12/58cencioni z
fasolką i
brokułami 11/38ciasto na pizzę 4/15ciasto naleśnikowe 7/7conchiglioni faszerowane
pieczarkami 11/4dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami (pierogi z
kaszą gryczaną,
Sezam, skropić
olejem, posypać ziarnem
sezamowym oraz
papryką i wymieszać. Podawać jako osobne danie lub jako dodatek do pieczonego drobiu. (3-6 porcji)
MAKARON Z SOSEM
ORZECHOWYM 40 dag
makaronu (linguine albo spaghetti) po 1 czerwonej i
żółtej papryce (40 dag) 3 łyżki ziaren
sezamu Sos 1/2 szklanki
masłaPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu