Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Dorota Próchniewicz,
Maria Szkop, Zuzanna WiciejowskaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)200 g
razowego chleba200 g
fety200 g
brokułów4
jajka200 ml
mleka4 łyżki
mąki80 g czarnych
oliwek bez pestek1 łyżeczka
tymiankusólpieprzZapiekanka z
fetą i
brokułami - sposób przygotowania:
Chleb i
ser kroimy w kostkę o
boku 1/2 cm.
Brokuły dzielimy na różyczki. W dużej misce lekko ubijamy
jajka, dodajemy
mleko i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami, doprawiając
solą i
pieprzem. Przekładamy masę do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia, z wierzchu również przykrywamy papierem do pieczenia. Pieczemy 50-60 minut w 180°C. 10 minut przed końcem zdejmujemy papier, aby zapiekanka ładnie się zrumieniła. Podajemy na ciepło lub na zimno z
zieloną sałatą.Zapiekanka brokułowa z
kurczakiemPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu