ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka z fetą i brokułami

Zapiekanka z fetą i brokułami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Dorota Próchniewicz, Maria Szkop, Zuzanna Wiciejowska
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
200 g razowego chleba
200 g fety
200 g brokułów
4 jajka
200 ml mleka
4 łyżki mąki
80 g czarnych oliwek bez pestek
1 łyżeczka tymianku
sól
pieprz
Zapiekanka z fetą i brokułami - sposób przygotowania: Chleb i ser kroimy w kostkę o boku 1/2 cm. Brokuły dzielimy na różyczki. W dużej misce lekko ubijamy jajka, dodajemy mleko i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami, doprawiając solą i pieprzem. Przekładamy masę do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia, z wierzchu również przykrywamy papierem do pieczenia. Pieczemy 50-60 minut w 180°C. 10 minut przed końcem zdejmujemy papier, aby zapiekanka ładnie się zrumieniła. Podajemy na ciepło lub na zimno z zieloną sałatą.
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/165075669/zapiekanka+z+feta+i+brokulami/p