Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Każde spotkanie z przyjaciółmi wymaga specjalnej oprawy. Wiadomo, że tych których darzymy sympatią cieszą drobne rzeczy. Zaliczamy do nich gesty, słowa ale też proste i smaczne przekąski.
Arbuz będący teraz gwiazdą sezonu
owocowego, sam w sobie jest pyszny, jednakże gdy podamy do z pikantnym
miodowo orzechowym sosie wprawi Was w zachwyt i zaskoczy swoim nowym obliczem. Ja przekonuję się do niego z każdym dniem na nowo. Wyczekujcie przepisów z
arbuzem, z pewnością pojawi się ich tutaj sporo. Dodatkowo możecie zobaczyć dania , które towarzyszyły arbuzowi , niebawem pojawią się na blogu. Smakołyki !
Składniki:4 łyżki
masła orzechowego4 łyżki
mioduszczypta
chilliarbuzPrzygotowanie:
Miód ,
masło i
chilli wymieszać. Podgrzać aż się zagotuje.
Arbuza pokroić w kawałki. Powinien być zimny.Gorącym sosem polać kawałki na talerzu.Sos po zastygnięciu staje się twardy i ciągnący.
Triki:
Arbuza można pokroić w kostkę , wymieszać z pokrojinymi
melonem i
ananasem, dodać odrobinę
alkoholu w wersji dla dorosłych po czym polać gorącym sosem.Na kinder party można ponabijać
owoce na patyczki do szaszłyków i maczać w sosie , dodając do niego 4 łyżki
śmietanki 30 % tłuszczu.Smacznego !Powiązane notki:
Zielona sałatka z
kiwi,
awokado,
otrębami i
gruszkąProsta
sałatka z
serem gruyereSałatka z
serem Lazur i
nerkowcamiSałatka z
fetą i
gruszkąPolędwiczka wieprzowa po tajsku