Z pozostałości arbuza, które miałam po przygotowaniu zdrowego arbuzowegotortu, zrobiłam jeszcze sałatkę. Dziecinnie prostą - pokroiłam arbuza, kiwi i mozzarellę w kwadraty, ułożyłam jedne na drugich i gotowe. Do tego słodka glazura balsamiczna (do kupienia w delikatesach) lub domowa z octu balsamicznego i syropu z agawy lub miodu. Mozzarellę możecie zastąpić serem feta, natomiast kiwi - avocado. Taka Kwadratowa Sałatka świetnie nadaje się na przyjęcie - możecie nią zaskoczyć gości, przygotować jako jedną wielką porcję dla wszystkich lub jako kilka mniejszych dla każdego. Pięknie się prezentuje na stole i jest niezwykle efektowna:) Bardzo polecam!SKŁADNIKI:arbuzkiwi (lub avocado)mozzarella (lub feta)SOS:gotowa glazura balsamicznalubocet balsamicznysyrop z agawy lub miódWYKONANIE:SAŁATKA:Owoce i mozzarella muszą być dobrze schłodzone.Arbuza obierz ze skóry, oczyść z pestek.Kiwi obierz ze skórki.Owoce oraz mozzarellę pokrój na kwadraty lub prostokąty.Ułóż jedne na drugich w kwadrat lub prostokąt.SOS:Składniki sosu wymieszaj dokładnie ze sobą. Gotowe! Smacznego!inspiracja: internet