Wykonanie
By MagicPot, 21 czerwca 2016(Jeszcze nie oceniony)Loading...
Sałatka z
arbuza i
fety to jedna z najprostszych sałatek, jakie kiedykolwiek
jadłam i miałam okazję przygotowywać. Soczysty smak
arbuza wynagrodzi wam trud związany z wyjmowaniem pestek z
arbuza.Podczas przygotowania sałatki ważne jest, by dokonać to zgodnie z poniższą instrukcją.
Sałatkę po przyrządzeniu można włożyć na godzinę do lodówki lub też zanim zaczniecie przygotowywać
sałatkę włożyć
arbuza na kilka godzin do lodówki.Do przygotowania sałatki wykorzystałam połówkę 2,5kg
arbuza.około 1,25kg
arbuza200g (jedno opakowanie)
sera fetaW pierwszej kolejności
ser feta kroimy w kostkę o
boku równym około 1cm i wrzucamy na dno miski.Następnie należy pokroić
arbuza w plastry o szerokości 1,5 cm.
Potem należy odkroić skórkę i zielono-żółtą częścią skórki. Następnie należy pokroić w paski o szerokości około 1 – 1,5cm a na koniec w kostkę i obsypać nimi
ser feta.Gdy zdecydujecie się zmrozić
sałatkę, dopiero po wyjęciu z lodówki wymieszajcie oba składniki.
Sałatkę najlepiej zjeść tego samego dnia. Z każdym kolejnym dniem
arbuz będzie wypuszczał coraz więcej soku i należy przechowywać ją w lodówce.
Sałatkę należy wymieszać tuż przed podaniem.Smacznego!Polecam przepisy na inne sałatki i surówki: