0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Uwielbiam owsianki. Od kilku dni ( już ponad tygodnia ) jem na śniadanie właśnie taką, z prażonymi orzechami. Orzeszki ziemne w soli niezbyt podeszły mojemu lubemu więc ja je przechwyciłam, bo uprażone z konfiturą , owsianką i jogurtem smakują na prawdę świetnie! A przy okazji jest błyskawiczna.Składniki:4 łyżki płatków owsianych2 łyżki otrąb ( ulubionych )3 łyżki orzechów ziemnych solonych2 łyżki słonecznika1 łyżka konfitur3 łyżki jogurtu naturalnegoPrzygotowanie:Płatki i otręby zlać wrzątkiem, zakryć i odstawić na 4-5 minut do spęcznienia.W tym czasie na gorącej patelni bez tłuszczu podprażyć orzechy i słonecznik, aż zaczną pachnieć i ściemnieją.Do płatków dodać konfiturę, jogurt, po czym wysypać na nie skwierczące orzechy.Smacznego!Powiązane notki:Owsianka z czekoladą i jabłkamiNocna gęsta Świąteczna owsianka z suszonymi owocami, orzechami i kardamonemNocna owsianka na drugie śniadanie!Kremowa Owsianka Straciatella