Wykonanie
Fajniefajniefajniefajniefajniefajniefajniefajniefajniefajnie, ale było fajnie! Wczorajszy babski wypad na narty jak najbardziej udany! Do bagażnika samochodu zapakowałyśmy narty, buty i kaski, włączyłyśmy głośną muzykę i wyruszyłyśmy na podbój stoku! Trafiłyśmy bez problemu (dobra, zagapiłyśmy się i przejechałyśmy skręt, ale tylko raz! jeden jedyny raz, więc ciii ...), miejsce parkingowe od razu się znalazło (tak jakby czekało specjalnie na nas), kolejki do kasy nie było - więc czego chcieć więcej na początek? Później było jeszcze lepiej - stok zdecydowanie należał do nas, czego potwierdzeniem są dzisiejsze zakwasy. I okazało się, że jazdy na nartach naprawdę się nie zapomina, więc moje obawy się nie sprawdziły.Wieczorem też się nie nudziłam; szybki prysznic po powrocie, zmiana stroju narciarskiego na jeansowe rurki i czerwony podkoszulek, duszkiem wypita
kawa, próba poskromienia fryzury i czas na imprezę! Hasłem przewodnim były gry planszowe i kalambury - nieskromnie się pochwalę, że triumfowałam!


herbaciana owsianka z
jabłkiem i gorącym sosem różanymPrzepis (jedna porcja):50g
płatków owsianych3
torebki czarnej
herbaty1 szklanka wrzątku1 łyżeczka stewi1 (małe)
jabłko2 łyżki
konfitury różanej
Herbatę zalać wrzątkiem i porządnie zaparzyć (3-5 minut).
Jabłko umyć, obrać i pokroić w plasterki.
Płatki owsiane wymieszać ze
stewią i skrojonym
jabłkiem. Zalać gotową
herbatą; postawić na ogniu. Gotować, aż do uzyskania odpowiedniej (gęstej) konsystencji. Gotową owsiankę zdjąć z ognia i przełożyć do miseczki.
Konfiturę różaną podgrzać w mikrofali (przez ok. 30 sekund) i polać nią owsiankę.