Wykonanie
3 Flares Twitter 0 Facebook 3 3 3 3 Flares ×Ha! Dzisiejsze śniadanie z pewnością
mogę nazwać śniadaniem mistrzów. Z racji tego, że nie przepadam za gotowymi mieszankami crunchy czy granoli a miałam ochotę na słodkie i chrupiące śniadanie postanowiłam od ręki, szybko i przyjemnie uprażyć
płatki w
syropie i stworzyć swoje pyszne i lekkie śniadanie. Przygotowywanie małych
śniadaniowych porcji jest nie tylko szybkie i efektywne ale też zapewnia możliwość codziennego wyboru dodatków do
musli – czego nie
daje zakup całego opakowania.

Z etycznego punktu widzenia taka przekąska jest nie tylko
ciasteczkowym smakołykiemSkładniki:1 porcja :4 łyżki (40-45 g)
płatków owsianych1 łyżka
suszonej żurawiny15 g – 3 sztuki dowolnych
orzechów1 łyżka
cukru,
syropu z
daktyli*,
syropu z agawy lub
mioduu mnie był to właśnie
syrop z
daktyliPrzygotowanie:Na patelnię wrzucić
płatki,
żurawiny,
syrop i posiekane lub pokruszone
orzechy.Prażyć 3-4 minuty, aż będą złotobrązowe – mieszając.Granolę podawać z
jogurtem ( kubeczek 180g ) lub
mlekiem (250 ml).

Smacznego!Powiązane notki:Domowa Bakaliowa
śniadaniowa Granola (
musli) z
miodem z patelniOwsianka
jabłkowa – z
sokiem – sycące śniadanieKrem
ciasteczkowy na śniadaniePraktyczne porady: Mieszanka do pancakes na cały tydzień i śniadanie z głowy!