Wykonanie
Jakiś czas temu zdecydowałam się na zakup sokowirówki. Żałuję, że nie zrobiłam tego kilka lat temu, bo
soki ze świeżych
warzyw i owoców są niesamowicie pyszne i zdrowe. Problem pojawił się z miąższem pozostałym po owocach, którego żal było wyrzucać, a jedzenie owocowej papki na deser szybko się znudziło.Wtedy ten blog podsunął mi świetny pomysł, który dziś wykorzystałam.Dodam, że do samego soku nie byłam przekonana, ponieważ nie lubię smaku surowej dyni, jednak po wypiciu szklanki szybko zmieniłam zdanie. :)


SOKSkładniki:250g dyni250g
jabłka1
marchewkaPrzygotowanie:Za pomocą sokowirówki wycisnąć z
warzyw i owoców sok zgodnie z instrukcją obsługi urządzenia.

CIASTECZKASkładniki :pół szklanki miąższu z sokowirówki (jeśli nie posiadacie sokowirówki, a macie ochotę na
ciasteczka- zetrzyjcie surowe
owoce i warzywa na tarce)szklanka
płatków owsianych2 łyżki
syropu z agawy lub klonowegoPrzygotowanie:Wszystkie składniki porządnie wymieszać, piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok. 10 minut w 180'.