Wykonanie
Dziś bardzo kolorowo:
8:00 śniadanieKanapki wyglądają o wiele apetyczniej, jeśli są kolorowe. Tym bardziej, gdy za oknem szaro, buro, albo nawet i biało - jednym słowem monotematycznie - dlatego talerz powinien wręcz tryskać bogactwem barw.ok. 280kcal, b: 12g, t: 4g, w: 37g, 3,5WW
11:00 druge śniadanieTo jest opcja dla tych, którzy twierdzą że w pracy nie mają czasu na drugie śniadanie i wogóle to nie mają czasu na zdrowe jedzenie. Zamiast słodkiego batona warto zadać sobie trochę trudu i samodzielnie upiec owsiane
ciasteczka . Naprawdę nie są pracochłonne, a piekąc samodzielnie ma się pewność co w nich jest.1
ciastko to ok. 160kcal, w: 21g, b: 5g, t: 6g, 2WWZjadłam 1,5
ciastka (nie mogłam się oprzeć!) czyli ok. 240kcal .
14:00 obiadCzęsto się zdarza, że zostaje nam
mięso z dnia poprzedniego, albo gotując zupę możemy wrzucić kawałek
mięsa i mamy gotowane
mięsko, które można wykorzystać do faszerowania. Dwie niewielkie
papryki wypełnić farszem, posypać delikatnie tartym
żółtym serem i zapiec w piekarniku. Ja jestem wielką zwolenniczką faszerowania wszystkiego -
papryk,
pomidorów,
cukinii,
bakłażanów, a nawet i
ogórków. Kolorowa
papryka dzisiaj wydaje mi się najlepsza. Przykładowy przepis na
paprykę faszerowaną znajduje się tutaj .ok. 375kcal ; w: 31g; b: 46g; t: 6g, 3WW
17:00 podwieczorekSezon na
owoce cytrusowe czas zacząć. Dziś
grejfrut - smaczny i soczysty - i kanapka z
chrupkiego pieczywa z
wędliną dla zapewnienia stabilnego poziomu
cukru.ok. 150kcal, w: 29g, b: 6g, t: 2g, 3WW
19:00 kolacjaok. 300kcal, b: 12g, t: 9g, w: 35g, 3,5WWNo i standardowo ok. 150kcal w dużej szklance świeżego soku
marchewkowego :)