ßßß
Zupa mleczna kojarzy mi się z dzieciństwem. I nie było wtedy musli, płatków kukurydzianych czy słodkich chrupiących kulek...Ale była owsianka, kasza manna czy gorące mleko z makaronem:-) I do tego chleb z dżemem...:-) Pycha!
Składniki:0,5 szkl. płatków owsianych,2 szkl. mleka lub wody,cukier (ilość wg uznania, u mnie 1 łyżeczka),1 jabłko,1 łyżeczka masła,cukier do zapiekania jabłek,pierniki,żurawina suszona.Przygotowanie:Płatki gotować na mleku lub wodzie z dodatkiem cukru około 8-10 minut. W tym czasie zapiec z masłem obrane i pokrojone w cząstki jabłko. Przed zapiekaniem obsypać owoce cukrem. Wyjąć gdy się zarumienią. Owsiankę przełożyć do kubka/miski, dodać na wierzch jabłka, żurawinę i pokruszone pierniki. Zajadać:-)!