Wykonanie

POTRZEBNE PRODUKTY(porcja dla dwóch osób)- 2
piersi z kurczaka-
bułka tarta- 1
jajko- 4 tortille- 1 średni
pomidor- 1 nieduża
papryka czerwona- 1 nieduża
papryka biała- 4
rzodkiewki- 1/3 główki
sałaty- pesto rosso-
chili-mix jalapeno -
sól-
pieprzMięso pokrojone na średniej wielkości kawałki przyprawiamy
solą,
pieprzem oraz przykładowo
przyprawą chili-mix jalapeno (kotanyi). Następnie moczymy je w rozbełtanym
jajku i obtaczamy w
bułce tartej.
Kurczaka smażymy na głębokim
oleju do przyrumienienia z jednej i z drugiej strony. Czas około 5-8 minut. Usmażone kawałki układamy na chwilę na ręczniku papierowym, by troszkę pozbyć się tłuszczu.Wcześniej warto przygotować sobie wszystkie warzywa, które kroimy w kosteczki, czy paseczki.
Sałatę drzemy na mniejsze kawałki.Tortille przez minutę podgrzewamy w piekarniku zgodnie z opisem na opakowaniu. W moim przypadku przez 1 min w temp. 150 stopni C. Następnie nakładamy na nie cienką warstwę pesto rosso, dodajemy warzywa, kawałki
kurczaka i zawijamy tak, jak naleśniki, czy krokiety. Tym razem skorzystałam z gotowych tortilli. Myślę, że to nie ostatni raz kiedy przyrządzam takie jedzonko (mam w planie wrapsy w wersji hot) i może następnym razem zrobię już własne :)A tymczasem ciekawa jestem, jakie Wy macie pomysły na takie wrapsy, jakich dodajecie składników, czym zastępujecie pesto, którego ja użyłam, czy sami robicie tortille, czy kupujecie gotowe? :)