Wykonanie
Nic dodać nic ując kocham tą zupę ugotowałam sobie na dwa dni i cóż nic już na jutro nie pozostało :) Zachwyca smakiem, poza tym jest zdrowa i dietetyczna oraz zawier a dużo
białka.

Składniki : dla 2 osób1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
białej fasoli3
cebule szalotki2 ząbki
czosnku1-2 czerwone
papryczki chili3 ły żki
oliwy z oliwek10 szt
pomidorków koktajlowych1 puszka
pomidorów w puszce pokrojonych1 łyżka
papryki słodkiej w proszku700 ml
bulionu warzywnego50 ml
octu2
kiełbaski chorizo lub innej dobrej gatunkowoOpis wykonania :1.
Cebulę i
czosnek drobno kroimy. Z
papryki usuwamy nasionka i kr oimy w cienkie paseczki.2. Wszystko podsmażamy na
oliwie,
pomidory dzielimy na ćwiartki, dodajemy do
oliwy i posypujemy
papryka w proszku podsmażamy krótko. Nast ę pnie dodajemy
pomidory z puszki i
ocet, wlewamy
bulion ( najszybszy 1,5 kostki warzywnej rozpuszc
zamy w 700 ml gorącej
wody ). Wszystko gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut.3. Zupę miksujemy, możemy ją przecedzić, ale ja tego nigdy nie robię .
Fasolkę przelewamy
wodą i dodajemy do zupy.
Kiełbaskę kroimy i lekko podsmaż amy dodajemy do zu py. Je ż eli jest to inna
kiełbasa kroimy i dodajemy nie musim y jej podsmażać .

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy