Wykonanie
Kolejny pomysł na szybkie przekąski na imprezę, lubię je ze względu na to że dużo ich wychodzi, są pyszne i nie trudne w wykonaniu. Z czasem dodam nowe zdjęcia ;).

Składniki :Nadzienie :2
awokado200 g
wędzonego łososia200 g
sera feta4 garści
szpinaku lub
rukoli1/2
limonki3 łyżki
oliwy z oliwekCiasto naleśnikowe:100 g
mąki2
jajka120 ml
mleka120 ml zimnej
wody2 łyżki
olejuszczypta
soliOpis wykonania :1. Z podanych składników na naleśniki wykonujemy ciasto i pieczemy cienkie naleśniki.2.
Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem na papkę, wlewamy
sok z limonki oraz
oliwę i mieszamy.3.
Ser feta rozgniatamy widelcem.4. Naleśniki smarujemy
serem feta, dodajemy kilka plasterków
łososia,
rybę smarujemy pastą z
awokado i układamy
szpinak, zwijamy w ciasny rulonik.5. Kroimy na szerokie plastry i podajemy :).

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy