ßßß
Składniki :20 dag żółtego sera1 cebula2 ząbki czosnku150 ml oliwy50 ml octu winnegokilka gałązek rozmarynuszczypta chili1/2 łyżeczki słodkiej paprykiszczypta solipieprz mielony1. Ser kroimy w kostkę, cebule kroimy na grube plastry, czosnek kroimy w grubsze plasterki.2. W litrowym słoiku przekładamy trochę cebuli, ser, czosnek, rozmaryn i tak do skończenia składników.3. Oliwę łączymy z octem winnym, doprawiamy pieprzem, solą, chili i słodką papryką, zalewamy kostki serowe. Słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki na min.24 h.

źródło : Jolanta Muras -Przystawki i przekąski
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy