ßßß
Składniki :5 kg ogórków pokrojonych w plasterki wraz ze skórą1/2 kg cebuli pokrojonej w piórka1 żółta papryka pokrojona w cienkie paski1 czerwona papryka pokrojona w cienkie paski1 mały seler starty na grubych oczkach'8 szklanek wody1 szklanka soliZalewa :6 szklanek wody2 szklanki octu 10 %60 dag cukru1 łyżeczka gorczycy1 łyżeczka ziela angielskiego1 łyżeczka kolendryOpis wykonania :1. Warzywa mieszamy ze sobą i zalewamy wodą z solą, odstawiamy na 3 godziny, po tym czasie odlewamy wodę i odsączamy na sicie. Sałatkę układamy w słoikach.2. Zagotowujemy zalewę i zalewamy sałatkę. Pasteryzujemy wkładając do zimnej wody i od zagotowania gotujemy 10 minut .
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy