Wykonanie
To już ostatnia moja propozycja na
ogórki :), przynajmniej tak już myślę ;). Trzeba zostawić miejsce na inne
przetwory z warzyw, więc w 99 % już nic w tym roku nowego nie zrobię z
ogórków :D.

Składniki :5 kg
ogórków pokrojonych w plasterki wraz ze skórą1/2 kg
cebuli pokrojonej w piórka1
żółta papryka pokrojona w cienkie paski1
czerwona papryka pokrojona w cienkie paski1 mały
seler starty na grubych oczkach'8 szklanek
wody1 szklanka
soliZalewa :6 szklanek
wody2 szklanki
octu 10 %60 dag
cukru1 łyżeczka
gorczycy1 łyżeczka
ziela angielskiego1 łyżeczka
kolendryOpis wykonania :1. Warzywa mieszamy ze sobą i zalewamy
wodą z
solą, odstawiamy na 3 godziny, po tym czasie odlewamy
wodę i odsączamy na sicie.
Sałatkę układamy w słoikach.2. Zagotowujemy zalewę i zalewamy
sałatkę. Pasteryzujemy wkładając do zimnej
wody i od zagotowania gotujemy 10 minut .


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy