ßßß
Składniki:cebula1 szklanka przecieru pomidorowego u mnie słoiczek 200 g3 łyżki masła1 szklanka gęstej śmietany u mnie 18 %łyżka mąki pszennejsólpieprzcukierposiekana natka pietruszkiOpis wykonania:W garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy drobno pokrojona w kostkę cebulę, chwilkę podsmażamy by się zeszkliła. Dodajemy koncentrat i dolewamy szklankę wody. Mieszamy dodajemy łyżeczkę płaską soli, 1/3 łyżeczki pieprzu i 3 łyżeczki cukru. Oczywiście ilość przypraw możemy skorygować według naszych upodobań. Gotujemy, aż sos zacznie wrzeć. Śmietanę rozrabiamy z wodą i mąką tak by powstała dosyć kremowa i niezbyt gęsta konsystencja. Dodajemy szczyptę soli i wlewamy 1-2 chochelki gorącego sosu, dzięki temu śmietana nam się nie zetnie w sosie i nie będziemy mieli brzydkich grudek :). Całość przelewamy do sosu i mieszamy dokładnie. Chwilkę gotujemy, ewentualnie doprawiamy.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy