ßßß
Składniki :1,3 kg fileta z indyka50 dag mięsa mielonego z łopatki10 dag suszonych moreli1 łyżka masła2 łyżki posiekanej natki pietruszki3 ząbki czosnku1i 1/2 szklanki bulionu drobiowego3 łyżeczki żelatynysól, pieprz czarnyOpis wykonania :1. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy masło, posiekane morele i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wyrabiamy.2. Filet myjemy, osuszamy, lekko rozkrawamy i rozbijamy by uzyskać ładny kształt by dobrze zawinąć roladę.3. Mięso nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Na płacie rozkładamy masę z mięsa mielonego, zwijamy roladę i obwiązujemy nicią.4. Roladę umieszczamy w brytfance podlewamy 1/4 szklanki wody, przykrywamy pokrywką. Pieczemy około 70 minut w 200 C.5. Roladę po upieczeniu przekładamy na talerz i studzimy najlepiej pozostawić ją na całą noc.6. Roladę kroimy na plastry, układamy na półmisku, żelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody dodajemy do gorącego bulionu, mieszamy do rozpuszczenia żelatyny. Studzimy.7. Gdy galaretka będzie już tężeć zalewamy mięso na półmisku.
źródło : Mięsa na zimno - sprawdzone przepisyJustyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy