ßßß
Składniki :60 dag mąki pszennej2 jajka25 dag cukru pudru1 margaryna2 łyżeczki cynamonu10 dag mielonych orzechów2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaOpis wykonania :Ja wykonałam z połowy porcji rogalików dużo wychodzi :)1. Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy margarynę i ucieramy do uzyskania jednolitej masy całość mieszamy z orzechami, mąką wymieszaną z proszkiem i zagniatamy ciasto. Formujemy małe rogaliki lub jak ja wykładamy blaszki do pieczenia rogalików .2. Pieczemy w 180 c około 10 minut. po wyjęciu będą miękkie , jednak gdy ostygną zrobią się twarde i kruche :)3. Ja zdobię je dodatkowo maczając końcówki w rozpuszczonej czekoladzie i zanurzam w kokosie, mielonych orzechach i mielonych migdałach :)
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy