Wykonanie
Przepis ten dostałam od cioci Irenki mistrzyni w ich wypiekaniu, święta bez jej rogalików to jak nie święta. Są kruche, bardzo
orzechowe i wszystkim smakują :)

Składniki :60 dag
mąki pszennej2
jajka25 dag
cukru pudru1
margaryna2 łyżeczki
cynamonu10 dag mielonych
orzechów2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczeniaOpis wykonania :Ja wykonałam z połowy porcji rogalików dużo wychodzi :)1.
Jajka ucieramy z
cukrem, następnie dodajemy
margarynę i ucieramy do uzyskania jednolitej masy całość mieszamy z
orzechami,
mąką wymieszaną z proszkiem i zagniatamy ciasto. Formujemy małe rogaliki lub jak ja wykładamy blaszki do pieczenia rogalików .2. Pieczemy w 180 c około 10 minut. po wyjęciu będą miękkie , jednak gdy ostygną zrobią się twarde i kruche :)3. Ja zdobię je dodatkowo maczając końcówki w rozpuszczonej
czekoladzie i zanurzam w kokosie, mielonych orzechach i mielonych migdałach :)


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy