Wykonanie
Rozpływający się
udziec z
indyka w
sosie chrzanowym to przepyszna propozycja na obiad.
Udziec z
indyka pieczony w worku jest soczysty i mięciutki.
Sos chrzanowy świetnie smakuje.
Składniki:kilka ziaren jałowcakilka ziaren
ziela angielskiegokilka
liści laurowych3-4
pióra czosnkuoreganorozmarynsólpieprzolejUdziec zamarynować najlepiej na noc w marynacie z
oregano,
rozmarynu,
ziela angielskiego, jałowca,
liści laurowych,
soli,
pieprzu,
czosnku i
oleju. Przełożyć do worka do pieczenia i piec w 180 st. C przez 1,5 godziny.Zrobić
sos chrzanowy.
Sos chrzanowy:1 łyżka
masła2 łyżki
mąki1 szklanka
wywaru z pieczenia udźca1 szklanka
śmietany 30%pieprz1,5 łyżki
chrzanu ze słoiczkaZrobić zasmażkę z
mąki i
masła. Dodać
wywar,
śmietanę i
chrzan. Zagotować. Doprawić.