Trochę inne ciasto czekoladowe. Po erze ciężkich-zbitych brownie przyszedł czas na coś bardziej puchatego. Ale równie czekoladowego. Określiłabym to mianem murzynek dla wybrednych czekoladożerców.Przyciąga wyglądem. Fantastycznie wysoki, puchaty, ale wilgotny, rozpływający się w ustach czekoladowiec.Pieczony w pracy. Klientom smakuje, czyli trzeba upiec również w domu.Enjoy.Przepis oczywiście ogólnie znany, ja sama inspirowałam się i poznałam go na moich wypiekach .250 g masła250 g gorzkiej czekolady (ja robiłam pół na pół z mleczną)2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej180 ml wody300 g mąki pszennej1 łyżeczka sody oczyszczonejpół łyżeczki proszku do pieczenia70 g kakao250 g cukru4 jajka120 ml jogurtu naturalnego2 łyżki oleju+50g gorzkiej czekolady+ 30ml śmietany słodkiej 18%W rondelku rozpuścić masło z wodą, czekoladą i kawą rozpuszczalną, następnie ostudzić.Do miski przesiać mąkę z sodą i proszkiem oraz kakao, zmieszać z cukrem. Jajka rozbić z jogurtem i olejem. Przy pomocy drewnianej łyżki zmieszać delikatnie wszystkie składniki.Piec w małej okrągłej formie (do 25cm średnicy).Piec 60min w 180 stopniach. (piec do suchego patyczka)Z czekolady i słodkiej śmietanki w garnuszku zrobić polewę, następnie polać nią wystudzone ciastoSmacznego