To już druga a właściwie trzecia zapiekanka kebabowo-gyrosowa. Pierwszą znajdziecie Tu, drugą Tu . A następna już pod spodem:Składniki:1 szklanka ryżupuszka kukurydzypodwójna pierś z kurczaka1 opakowanie przyprawy gyrospapryka konserwowa (2 garście pokrojone w kostkę) na sos2 jajka2 łyżki śmietany2 łyżki majonezu3 łyżki keczupułyżeczka oreganoorazsólpieprzWykonanie:Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować go zimną wodą, wyłożyć na dno naczynia do zapiekania, na ryż wysypać odsączoną kukurydzę.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę obtoczyć w przyprawie gyros, doprawić soląpieprzem usmażyć na łyżce oleju, następnie wyłożyć na kukurydzę i przykryć papryką.Składniki na sos dokładnie wymieszać ze sobą i wylać na wierzch zapiekanki.Piec aż jajko się zetnie około 35 minut w 200 stopniach bez przykrycia.