ßßß

SKŁADNIKI:3 duże filety z ryby ( u mnie miruna)1/2 kg pieczarek3 duże cebule20 dag. sera żółtego do starcia.0,25 l śmietany - kwaśnej1 jajko2 łyżki oleju do smażeniaWYKONANIE:Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy i lekko obsmażamy.
Układamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie forma do tarty ( duża).Na rybkę wykładamy pieczarki wcześniej skrojone i podsmażone tak, żeby woda odparowała. Pieczarki lekko doprawiamy do smaku.
Na pieczarki układamy uduszoną cebulkę.
Na to wszystko, śmietana rozbita z jajkiem i odrobiną startego sera. Wersja dla liczących kalorie, to jogurt naturalny rozbity z jajkiem.
.
Na wierzch wsypujemy resztę startego sera, nakrywamy folią aluminiową.Zapiekamy ok. 40 min w temperaturze 200 stopni.
Podajemy z dowolną surówką. Lub jak kto woli.SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.