Wykonanie
Świeżości tej
sałatce dodaje posiekana drobno
mięta, a o tym czy będzie łagodna czy ostra zdecyduje ilość dodanego
ogórka kiszonego oraz oczywiście to, jak ją doprawicie. Najprościej można przyprawić ją
oliwą,
solą i
pieprzem, ale będzie też pasowała odrobina
musztardy. To wyśmienity i prosty dodatek na stół.


Składniki :2 duże ugotowane
ziemniaki w mundurkach1 średniej wielkości
czerwona papryka1 mały
ogórek kiszony3-4 plastry
sera żółtego (pakowane)spora ilość posiekanej
natki pietruszkikilka listków świeżej
mięty2 łyżki
oliwysól,
pieprz do smakuewentualnie
majonez,
musztardaPrzygotowanie :Obrane
ziemniaki kroję w małą kostkę, przekładam do miski.
Ogórka,
ser i
paprykę siekam drobniutko, dokładam do
ziemniaków. Dorzucam
natkę pietruszki i posiekane liście
mięty. Doprawiam całość
oliwą (
majonezem),
solą i
pieprzem. Pozwalam
sałatce przegryźć się przez kilka godzin w lodówce przed podaniem.Przepis autorski.