Wykonanie
Dziś smażę placuszki, które od razu skojarzyły mi się z owsianymi
ciasteczkami. Spróbowałam zrobić je wraz z
jogurtem naturalnym . Z dodatkiem wiórek jak i
mąki kokosowej . Z chrupiącym akcentem w postaci ziaren kakaowca oraz
płatków migdałowych . Smażone na
oleju kokosowym . Podane z
bananem, którego
słodycz zdecydowanie wystarczy i nie potrzeba żadnych innych zbędnych dodatków. Całkowicie szczerze - najlepsze i najgrubsze owsiane jakie
jadłam!
kokosowe placuszki owsiane na
jogurcie z ziarnami kakaowca oraz
płatkami migdałowymi, podane z
bananemcoconut oat pancakes with plain
joghurt, cocoa beans and almond flakes, served with
bananaSkładniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- 3 kopiaste łyżki gęstego
jogurtu naturalnego ok. 150g- łyżeczka/łyżka wiórek
kokosowychPołączyć ze sobą wieczorem i wstawić na noc do lodówki.Rano dodać:- 1-2 łyżek
mąki kokosowej-
jajko- łyżeczkę ziaren kakaowca- łyżkę
płatków migdałowych- łyżkę
syropu klonowego/miodu/syropu z agawy/itp.- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonejWymieszać z
jajkiem i odstawić na 10-15 min. Po czasie dodać resztę składników. Następnie smażyć na średnim ogniu, na rozgrzanej patelni (pod przykryciem), lekko wysmarowanej tłuszczem - u mnie
olej kokosowy. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Już w kwietniu ciepło Was witam! :)Dziś trzymam mocno kciuki za takiego, już nie małego, człowieka, z którym codziennie się widzę, rozmawiam; któremu pomagam; którego, wspieram i mimo wielu sprzeczek, bardzo kocham.Cytat, który powitał mnie na nowy miesiąc, z kalendarza:Jeśli coś nie jest jedzeniem, to może zaczekać. ;D