Wykonanie
Znowu smażę, ale tym razem postawiłam na jednego dużego pancake'a.
Kokosowych smaków też ciąg dalszy, ta
mąka po prostu tak przyciąga.
Maliny wczoraj kupiła mi mama. Od dłuższego czasu już miałam na nie ochotę, a na te najlepsze czekam do lata. Do placka trafiają
wiórki kokosowe, by podkreślić jeszcze bardziej smak oraz ziarna kakaowca . Podaje go z
kremowym twarożkiem, jak wspomniałam -
malinami, polewam ulubionym
syropem klonowym oraz dodaję jeszcze
masło z
nerkowców . Taka wielkowymiarowa wersja to całkiem dobry pomysł - szybszy i równie smaczny :)
kokosowy placek owsiany z ziarnami kakaowca podany z
kremowym twarożkiem,
malinami,
syropem klonowym oraz
masłem z
nerkowcówcoconut oat pancake with cocoa beans served with creamy cottege cheese, raspberries, maple
syrup and cashew nut butter
Składniki:- 3 - 4 łyżki
mąki owsianej- 2 łyżki
mąki kokosowej- łyżeczka wiórek
kokosowych- łyżka
syropu klonowego/miodu/syropu z agawy etc.-
jajko- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej i
proszku do pieczenia-
maślanka- łyżeczka ziaren kakaowca
Mąkę mieszamy dokładnie z wszystkimi składnikami.
Maślanki dolewamy do uzyskania gęstej konsystencji
śmietany. Na koniec mieszamy z ziarnami kakaowca. Całość przelewamy na nagrzaną patelnie, wysmarowaną tłuszczem - u mnie
olej kokosowy. Smażymy z obu stron przez ok. 5-7 min. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Samotność sprawia, że stajemy się bardziej surowi dla siebie samych a łagodniejsi dla innych: i jedno, i drugie czyni nasz charakter lepszym.Fryderyk Nietzsche