Wykonanie
Kupiłam
rabarbar, za którego smakiem, już po roku, się stęskniłam. Dziś w formie musu ląduje jako dodatek na placuszkach. Są nimi placki owsiane na kremowym
serku naturalnym . Z dodatkiem
mąki z
migdałów oraz jeszcze z chrupiącymi
migdałami podane. Wiem, że nie są tak piękne, ale to nic, bo bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie swoim smakiem!...delikatne i pachnące
migdałami, więc można sobie wyobrazić jak cudownie smakowały :)
migdałowe placki owsiane na
serku naturalnym z
migdałami oraz musem z
rabarbarualmond oat pancakes with cream cheese served with almonds and rhubarb mousse
Składniki:- 4 łyżki
płatków owsianych- 2 łyżki
mąki migdałowej- 150g
serka naturalnego-
jajko- łyżeczka
syropu klonowego/z agawy/miodu/itp.- 1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej/proszku do pieczenia
Płatki owsiane wymieszać wieczorem z
serkiem naturalnym. Rano dodać
jajko,
mąkę, sodę/proszek oraz posłodzić. Dokładnie wymieszać. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni, niedużej wielkości placuszki. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Coraz więcej radości kiedy można zauważyć tyle zielonych warzyw i świeżych
owoców sezonowych...nowalijki i inne, nasze polskie skarby :) Jeszcze trochę i w końcu pojawią się najlepsze
owoce!