Wykonanie
Śniadaniowy serniczek już po raz kolejny. Wersja bardzo waniliowa na aromatycznym owsianym pierinkowo -
bananowym spodzie . Wierzch obsypałam chrupiącymi kawałkami
nerkowców . Tak to jest kiedy termin
serka dobiega końca,
banan już cały czarny (najlepszy) i trzeba coś wykombinować, żeby nie wyrzucać jedzenia. W Święta nie było czasu na jakieś
serki, ale dziś już na śniadanie i to w formie serniczka,
czemu nie? :) Poza tym jako deser równie dobrze się sprawdzi.



waniliowy serniczek z
nerkowcami na piernikowo-
bananowym owsianym spodzievanillia cheescake with cashew nuts with gingerbread-
banana oats on the bottom

Składniki:inspiracja - urodzinowy serniczekspód:- ok. 2 łyżek
płatków owsianych- 1/3 bardzo dojrzałego
banana- 1/2 łyżeczki
przyprawy do piernikaBana rozgnieść. Wymieszać z
płatkami i
przyprawą. Wyłożyć dno kokilki/formy.masa serowa:- 150g
serka naturalnego-
jajko- łyżka proszku budyniowego -
waniliowy- łyżka
syropu klonowego- ziarenka z 1/2
laski wanilii- siekane
orzechyDokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki. Wylać na gotowy spód. Posypać
orzechami. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez około 30min. Podawać ostudzone, a najlepiej schłodzone nocą w lodówce. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Już po Świętach. Jeszcze trochę makówek zostało <3 Dziś też dorabiam
ciasteczka.
Cynamonowe kule, które w tym roku robiłam po raz pierwszy, zawładnęły podniebieniem każdego kto je spróbował.Może już nie będzie tyle lenistwa, ale na pewno chciałabym by pozostała ta cudowna atmosfera. Choinka przecież jeszcze stoi i będzie stała, a ja za każdym razem kiedy na nią spojrzę,
będę miło wspominać te świąteczne chwile.Miłego dnia !