Wykonanie
Serniczek
śniadaniowy z dodatkiem
płatków owsianych - sernikowa owsianka. Robiłam ją tak wiele
razy i zawsze kolejna smakuje mi jeszcze bardziej od poprzedniej. Dziś wykorzystałam dojrzałego już
banana w połączeniu z
wanilią . Do tego użyłam też
płatków jaglanych, które razem z owsianymi tworzą zgrany duet. Z wierzchu
orzechowy akcent w postaci
masła orzechowego z chrupiącymi kawałeczkami
fistaszków. Po tak smacznym śniadaniu
mogę zaczynać dzień :)
bananowo-
waniliowy serniczek jaglano-owsiany z
masłem orzechowymbanana-vanilla cheesecake from oat and millet flakes, with peanut butter
Składniki:- 3 łyżki
płatków owsianych- 2 łyżki
płatków jaglanych- 1/2 szklanki
mleka- ziarna z połowy
laski wanilii-
jajko- połowa dojrzałego
banana- ok. 100 g mielonego
twarożku- łyżka/łyżeczka
syropu klonowego (opcjonalnie)- łyżeczka
masła orzechowegoPłatki z ziarnkami
wanilii zalać na noc
mlekiem. Rano wymieszać z resztą składników (
banana rozgnieść). Przełożyć do kokilki wysmarowanej olejem/oliwą/masłem. Z wierzchu zrobić wzorki z
masła orzechowego (można wcześniej je lekko 'roztopić'). Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30min. Smacznego!*Zazwyczaj zostawiam na chwilę by ostygnął. Dla mnie jest lepszy niż ten gorący prosto z piekarnika.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Środa, dzień jak co dzień. Szkoła czeka i długi, męczący dzień, ale myślę, że nie będzie tak źle. Pogoda jak na razie jest w miarę dobra - nie za ciepło, nie za zimno, nie pada deszcz - człowiek nie narzeka. Poza tym...to już środek tygodnia!Każdy jest taki jaki jest.I jest taki, jaki ma być .B.Pawlikowska