Wykonanie
Kiedy w końcu
banan już dojrzeje można z niego wyczarować przeróżne wypieki, a co najlepsze bez dodatku zbędnego
cukru. Dziś wykorzystałam go w zestawieniu z
kakao oraz
płatkami jaglanymi i owsianymi . Zapiekałam je pod lekkim,
kremowym twarożkiem migdałowym . Jak pięknie wyrósł, tak też i opadł. Za to wypiek ten smakiem mnie zachwycił i nie raz jeszcze się pojawi.
bananowo-
kakaowe płatki jaglane i owsiane zapieczone pod
migdałowym twarożkiembanana-cocoa millet and oat flakes baked under the almond cottege cheese
Składniki:- 3 kopiaste łyżki
płatków jaglanych- 2 łyżki
płatków owsianych- 1/2 szklanki
mleka- łyżeczka
kakao- połowa dojrzały
banan- 100g mielonego
twarożku- łyżka
syropu klonowego- łyżka
masła migdałowego-
białko dużego
jajaPłatki zalać na noc
mlekiem. Rano połączyć z rozgniecionym
bananem oraz
kakao. Przełożyć do natłuszczonej kokilki.
Twarożek dokładnie wymieszać z
białkiem,
syropem oraz
masłem migdałowym. Przelać na wierzch
płatków. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez 30min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Pogoda rzeczywiście, jak zapowiedziano, nie dopisuje. Humoru jednak nie należy tracić, bo słońce przecież w końcu się pojawi. Jak to ciągle mi mama powtarza, a ja szczerze popieram jej słowa - " Życie jest za krótkie, żeby narzekać - uśmiechnij się! ".