Wykonanie
Dziś mam dla was przepis na niestandardowe babeczki- bez
mąki,
cukru ani tłuszczu. Ze względu na skład przypominają pieczoną owsiankę (moje przepisy: pomarańczowa,
bananowo- malinowa,
szpinakowo-bananowa), którą szczerze uwielbiam i lubię serwować sobie na śniadanie.W przepisie połączyłam swoje ukochane smaki-
banany i
masło orzechowe. Myślę, że świetnie sprawdzi się tu również
masło migdałowe czy z
nerkowców.Babeczki, tak jak pieczona owsianka, są pożywne, więc świetnie nadadzą się na drugie śniadanie, śniadanie albo konkretny deser.:)Składniki na 14 sztuk:200g
płatków pełnoziarnistych (owsiane, pszenne, żytnie)3 duże
banany2
jajka3/4 szklanki
mlekapół łyżeczki
proszku do pieczenia3-4 łyżki
masła orzechowegoBanany miksujemy na gładki krem. Wbijamy
jajka, dolewamy
mleko i ponownie miksujemy. Wsypujemy
płatki i całość mieszamy.Do foremek na babeczki nakładamy ciasto do około 1/3 wysokości, następnie pół łyżeczki
masła orzechowego i przykrywamy je
ciastem.Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 25 minut.Smacznego:)